top of page

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΌΡΟΣ ΣΙΝΑ"

Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017, που η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη της Αγίας Ερμιόνης και του Προφήτη Μωυσή, στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης (σχολείο Συγγρού), πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή εκδήλωση του Συνδέσμου μας, με θέμα "Η Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Θεοβάδιστο Όρος Σινά."

Ομιλήτρια η συμπατριώτισσά μας κ. Ευγενία Οικονόμου, Χημικός Μηχανικός- Βιοχημικός, η οποία για 20 ολόκληρα χρόνια ταξιδεύει στην έρημο του Σινά και προσφέρει απλόχερα τις ιατρικές της υπηρεσίες και όχι μόνο, στους Μοναχούς της Μονής και τους Βεδουίνους της περιοχής.

Στην εκδήλωση ακούστηκαν και Σιναϊτικοί ύμνοι που έψαλλε ο συμπατριώτης μας καθηγητής μουσικής και πρωτοψάλτης κ. Πέτρος Δασκαλοθανάσης. Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου γέμισε ασφυκτικά από συμπολίτες μας, οι οποίοι μετά το πέρας της εκδήλωσης, εκστασιασμένοι από τις αναφορές της ομιλήτριας για την ιστορία της Μονής, τα ιερά κειμήλια και τα χειρόγραφα που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη της, την περιγραφή της ερήμου του Σινά, του όρους που ο Θεός έδωσε στον Μωυσή τις 10 εντολές και τις σχέσεις των Βεδουίνων κατοίκων της περιοχής με τους Μοναχούς, εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν στο κοντινό μέλλον την Ιερά Μονή και τη χερσόνησο του Σινά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής και Ακαδημαϊκός κ. Άννα Μπενάκη, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΕΣ κ. Λίνος Μπενάκης, ο Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ερμιονίδας και άλλοι παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτιστικών φορέων της Ερμιονίδας.

Το ΔΣ του Συνδέσμου ευχαριστεί την Ευγενία και τον Πέτρο για την συγκινητική βραδιά που μας προσέφεραν, καθώς και την κ. Κέλλυ Μήτσου, Πρόεδρο του Κ.Π.Α.Π.Κ.Π. του Δήμου Ερμιονίδας για τη συνδρομή της στην άψογη οργάνωση της εκδήλωσης. Επίσης ευχαριστεί και τον κ. Σταμάτη Δαμαλίτη διαχειριστή του ιστολογίου "Ερμιονίδα μας αρέσει δεν μας αρέσει" που κάλυψε δημοσιογραφικά την εκδήλωση και μας απέστειλε τις σχετικές φωτογραφίες.

Παραθέτουμε αποσπάσματα από την ομιλία του Προέδρου του Ερμιονικού Συνδέσμου κ.Γιάννη Σπετσιώτη, της κ. Ευγενίας Οικονόμου καθώς και φωτογραφικό υλικό.





bottom of page