top of page

ΤΟ 1ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ «ΑΡΓΟΛΙΔΑ, Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝ – ΓΡΑΦΗΣ» ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ – ΔΡΑΣΗ 2η

Την Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016, στο Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης βιώσαμε ένα αισθητικό γεγονός. Το Εργαστήριο με τίτλο «Παίξε, είναι δικαίωμά σου» και υπότιτλο «Όταν η τέχνη γίνεται λογοτεχνία και η λογοτεχνία τέχνη» με εμψυχώτρια την υπογράφουσα Βιβή Σκούρτη (Νηπιαγωγό και πρώην Σχολική Σύμβουλο) ήταν ενταγμένο στο πλαίσιο του 1ου Συμποσίου Συγγραφέων Αργολίδας, που οργανώνεται από το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Είχε ως περιεχόμενο τη συνεργατική, συμβολική, αλληλεπιδραστική ζωγραφική με εξέλιξη τη λογοτεχνική και θεατρική δημιουργία, μια βιωματική τεχνική εξερεύνηση καλλιέργειας της δυναμικής της ομάδας.

Η ζωγραφική ικανοποιεί την όραση, ενώ η μουσική την ακοή. Μας ηρεμεί, μας γαληνεύει, μας θεραπεύει αλλά και μας δίνει τη δυνατότητα να ονειρευόμαστε, να φανταζόμαστε, να ταξιδεύουμε σε τοπία ονειρικά. Οι δύο αυτές τέχνες συνδυάστηκαν σε μια ηχοχρωμική αίσθηση -που τελικά είναι και η αρμονική σχέση ήχου και χρώματος- και στη συνέχεια προέκυψαν λογοτεχνικά και ποιητικά δημιουργήματα.

Mε αφορμή την εικαστική πανδαισία που προέκυψε, δόθηκε η ευκαιρία να αναδυθούν οι έμφυτες λογοτεχνικές και θεατρικές ικανότητες - δεξιότητες των εμπλεκομένων στο Εργαστήριο και κατά προέκταση ολόκληρη η προσωπικότητά τους. Ενήλικες και παιδιά βίωσαν την παρουσία των άλλων, την αλληλεπίδραση, τη συνεργασία. Ένιωσαν χαρά και ικανοποίηση.


Βιβή Σκούρτη

bottom of page