ΤΟ 1ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ «ΑΡΓΟΛΙΔΑ, Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝ – ΓΡΑΦΗΣ» ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ- ΔΡΑΣΗ 1η

Την Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016, στο Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο, στο πλαίσιο του 1ου Συμποσίου «Αργολίδα, ο τόπος της συν – γραφής», που οργανώνεται από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Οι συμμετέχοντες μικροί μας φίλοι, παρέα με τον Μιχαλάκη, τον ήρωα του βιβλίου «Πορφύρες από την Ερμιόνη» των Γιάννη Σπετσιώτη - Τζένης Ντεστάκου, ανακάλυψαν τον συναρπαστικό κόσμο της πορφύρας, διαβάζοντας και δραματοποιώντας. Ψάρεψαν με τους πορφυροψαράδες, επεξεργάστηκαν τα κοχύλια με τους πορφυροθλάστες και εντυπωσιάστηκαν με το φανταχτερό κόκκινο χρώμα, που πήραν τα νήματα με τη βοήθεια των κογχυστών!

Ο πίνακας της λαϊκής μας ζωγράφου Ανθούλας Λαζαρίδου - Δουρούκου «Ο Κύκλος της Πορφύρας», τους βοήθησε στην κατανόηση του κόσμου της πορφύρας με τρόπο μαγικό!

Η προσέγγιση των δύο έργων ανέσυρε ένα κομμάτι του πολιτισμού μας και αποκάλυψε ό,τι έκανε τον τόπο μας ξακουστό σε χρόνια περασμένα. Στο τέλος της δράσης τα παιδιά έγιναν δημοσιογράφοι και με βάση ό,τι είδαν, ό,τι άκουσαν, ό,τι έμαθαν και ό,τι ένιωσαν έγραψαν μικρά άρθρα αφιερωμένα στην πορφύρα.

Η ερμιονίτικη ματιά των συγγραφέων και της ζωγράφου, όπως αποδόθηκε αντίστοιχα στο βιβλίο και στον πίνακα, ήταν η αφορμή το Μουσείο Παιχνιδιών να φορέσει …«τα πορφυρά του»!

Ψυχαγωγία και χαρά, γνώσεις και συναισθήματα γέμισαν τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα!


Παρασκευή Σκούρτη- Δαγρέ Βίκυ Κουτραφούρη
Μοιραστείτε τις σκέψεις σας!

 

Μπορείτε να μας στείλετε τις δημιουργικές σκέψεις και τις ιδέες σας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ermionikos.sundesmos@gmail.com

Επικοινωνία
 

Για την άμεση επικοινωνία σας με το Σύνδεσμο, θα μπορούσατε να καλέσετε στο τηλέφωνο 210-4515081

Copyrights © 2014 by George Melios.

From 2015 Design& Edited by Vicky Koutrafouri.